Laikus újraélesztés tanfolyamok

Felnőtt alapszintű újraélesztés és Félautomata Defibrillátor használat (CPR-AED)

Magyar Resuscitatios Társaság által akkreditált képzés. Akkreditációs szám: 001/13/CPR

Elvégzéséről oklevelet állítunk ki, mely 5 évig érvényes!

„A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) 46.§-a értelmében a munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásnak, a munkavállalók létszámának, a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002.(II.8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20.§ -a rendelkezése alapján minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.”

Mindamellett tehát, hogy a munkahelyi segítségnyújtást, annak szervezését és megfelelő szintű oktatását törvény, illetve rendelet is előírja, kérem gondolja végig a következőket:

Tudta Ön, hogy…

hazánkban a szív- és érrendszeri halálozás háromszorosa az európai átlagnak?  A hirtelen szívhalál naponta 60-70 honfitársunk életét követeli, pedig időben elkezdett, megfelelő segítségnyújtással ez a szám drasztikusan csökkenthető, a túlélés a mai 5-10%-ról akár 65-70%-ra javítható lenne! Egy friss felmérés szerint azonban ma Magyarországon a lakosságnak csupán 0,3%-a tud szakszerűen segítséget nyújtani

Túlélési lánc

Tudta Ön, hogy…

a hirtelen szívhalál nem válogat? Az esetek döntő többségében otthon, közterületen, munkahelyen, sportolás közben, vagy közvetlenül sportolás után következik be, fellépése nemtől, életkortól független. Oka általában súlyos szívritmuszavar, az úgynevezett kamrafibrilláció.

Tudta Ön, hogy…

AEDezen szívritmuszavar maradványtünetek nélküli elhárítására csak a haladéktalanul megkezdett újraélesztés és korai elektromos defibrillálás kivitelezésével van esély?

A munkahelyi elsősegélynyújtók életeket menthetnek, az egészségkárosodás mértékének növekedése segítségükkel megakadályozható! Gondolja meg, senki sem kivétel! Egy jól képzett munkatárs talán pont az Ön életét menti meg.

Nincs késlekedni való idő! Csak a gyors és szakszerű segítségnyújtás ment életet!

Tanfolyamunk elvégzését követően Ön képes lesz erre!

A tanfolyamot iskoláknak – tanároknak és középiskolai diákoknak – és nem egészségügyi tevékenységet folytató cégeknek ajánljuk, de javasoljuk mindenkinek, akinek a környezetében, családjában előfordult már hirtelen szívhalál, szív eredetű rosszullét, szívinfarktus; vagy szívbetegség tekintetében veszélyeztetett csoportba tartozó családtagja van. Ajánljuk mindenkinek, aki munkája során sok emberrel találkozik vagy veszélyes, fizikailag megerőltető munkakörben dolgozik. Mindemellett javasoljuk Önnek, ha tenni akar azért, hogy a környezetében élők nagyobb biztonságban legyenek.

A tanfolyam során elhangzó előadások mindenki számára érthető formában ismertetik a keringésmegállás okait, jeleit és ezek gyors felismerésének és ellátásának lehetőségeit. Kurzusunk elvégését követően Ön képes lesz eldönteni, hogy kit kell újraéleszteni, hogyan kell szakszerűen mentőt hívni, valamint amíg a szaksegítség megérkezik, hogyan kell – mind a segítségnyújtra, mind a segítségre szorulóra nézve – biztonságosan végezni az újraélesztést, azaz a mellkasi kompressziókat, a befúvásos lélegeztetést, és használni a félautomata defibrillátort. Mindezek mellett bemutatjuk a stabil oldalfekvés és az idegentest okozta légúti elzáródás ellátásának – az úgynevezett Heimlich-manővernek – a technikáját, kivitelezését. A tanfolyam időtartama 4 óra, mely 1 óra elméleti és 3 óra gyakorlati részből áll.

Oktatóink aneszteziológus-intenzív terápiás szakorvosok, akik munkájukból kifolyólag napi szinten találkoznak sürgősségi esetekkel. Számukra az újraélesztés elméletének és gyakorlatának ismerete és alkalmazása elengedhetetlen.

Az előadások témái

  • A keringésleállás fogalma, leggyakoribb okai, felismerése
  • Az eszméletlenség felismerése, az életjelenségek vizsgálata
  • Átjárható légút biztosítása eszköz nélkül
  • Stabil oldalfekvés, Heimlich-féle műfogás alkalmazása
  • Felnőtt alapszintű újraélesztés és a biztonságos defibrillátor használat

Gyakorlati képzés

  • Életjelenségek vizsgálata, alapszintű, eszköz nélküli légútbiztosítás
  • BLS (mellkasi kompressziók, eszköz nélküli befúvásos lélegeztetés)
  • Biztonságos defibrillálás gyakorlata AED (Automated External Defibrillator) készülékkel

CPR

A segítségnyújtás a legnemesebb tevékenység! 

 A segítségnyújtás erkölcsi kötelesség!

 Mi segítünk, hogy segíthessen!


A képzés díja: 8.000 Ft + ÁFA / fő, 20 főig

20 résztvevőnél nagyobb létszám esetén, személyre szabott ajánlatért kérjük hívjon minket, kérjen árajánlatot!   > > > > >